Huldiging drumband Gouvernement Maastricht.

Op dinsdag 28 november jl. is de Drumband van onze harmonie tijdens een bijeenkomst in het Gouvernement te Maastricht door het provinciebestuur gehuldigd in verband met het behalen van de wereldtitel tijdens het WMC in Kerkrade.

Tijdens de huldiging waren naast onze drumband ook aanwezig de mede-wereldkampioen uit onze provincie, Harmonie St.Petrus & Paulus uit Wolder-Maastricht, alsmede de vijftien overige Limburgse deelnemers aan het WMC.

De beide wereldkampioenen ontvingen uit handen van Gouverneur Bovens de Gouverneurspenning, te weten een bronzen legpenning met daarop het wapen van de provincie Limburg, alsmede elk een geldbedrag van 2500 euro. De overige deelnemende verenigingen uit onze provincie ontvingen elk een bedrag ad 250 euro.

In zijn toespraak zei Gouverneur Bovens: "Limburg mag zich gelukkig prijzen dat de provincie zich kan laten zien als de muziekprovincie van Nederland. Want muziek verbindt de samenlevering, lokaal en provinciaal".

04 apr 2020;
Concert Harmonie/drumband