Dirigenten van ons harmonie-orkest.

Michel Bergenhuizen vanaf november 2016.

 

Michel Bergenhuizen volgde zijn eerste muzieklessen bij de Koninklijke Harmonie van Gronsveld, waar hij klarinetles kreeg van Dhr. N.Ramaekers. 

Toen hij ging studeren aan het Conservatorium van Maastricht, werd de klarinet verwisseld met de fagot. Hij studeerde af en behaalde diploma’s in o.a. fagot, contra-fagot, directie en kamermuziek 

Sinds 1983 is hij als fagottist verbonden aan de Philharmonie Zuidnederland, het voormalig  Limburgs Symfonie-Orkest.                                                                                                                   

Bij dit orkest trad hij ook regelmatig op als gastdirigent bij o.a de “Vastelaovendsconcerten”, waarvoor hij talrijke composities arrangeerde. 

Tevens is Michel werkzaam als docent fagot bij Kumulus en actief in diverse kamermuziekensembles. 

Momenteel is hij dirigent bij de Koninklijke Harmonie van Gronsveld en de Koninklijke Oude Harmonie van Heer.

Leon Simons augustus 2015 tot oktober 2016.

 

Na het behalen van het MAVO diploma heeft hij zijn studie vervolgd aan het Conservatorium te Maastricht, muziekdocent en HaFa dirigent. Het was oorpsronkelijk de bedoeling dat hij twee beroepen zou gaan combineren maar door de slechte werkgelegenheid toen der tijd heeft hij zich voledig toegelegd op het dirigeren van harmonie en fanfare orkesten. De volgende korpsen heeft hij in de afgelopen jaren onder zijn hoede gehad; Amacitia Banholt, De Bazuin Treebeek, St.Elisabeth Landgraaf, Voorwaarts Tegelen, Diligentia Eckelrade. Aan het schrijven van arrangementen voor diverse orkestvormen heeft hij ook veel tijd besteed. In instrumentaal opzicht beheerst hij alle ventiel instrumeneten en de schuiftrombone, daarnaast kan hij ook saxofoon en slagwerk bespelen. Hij streeft altijd naar een zo gevarieerd mogelijk programma, waarbij vescheidenen muziekvormen aan bod komen en waarbij tevens de nodige aandacht wordt geschonken aan mars en kerkmuziek, omdat deze muziek meestal gespeeld wordt in de eigen gemeenschap. Hij heeft ook een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van thema concerten en cross over concerten. In deze tijd is het vooral belangrijk rekening te houden met de wensen van de jeugd, het aanbod in vrije tijdsbesteding is zo groot dat het belangrijk is rekening te houden met de wensen van deze groep, omdat de de toekomst van een vereniging alleen gewaarborgd blijft als er voldoende aanwas is. 

Martijn Pepels 2007 tot 2015.

Martijn Pepels (1978) begon zijn professionele muzikale loopbaan in 1998 aan
het Conservatorium te Maastricht. Hij studeerde Slagwerk bij Pieter Janssen en
Werner Otten. Daarna volgde hij een opleiding HBO Music Management aan
de Fontys Hogeschool in Tilburg. Deze studie rondde hij in 2003 succesvol af.
In diezelfde periode studeerde hij als extraneus HaFa-Directie bij Fried Dobbelstein. In 2004 ging Martijn HaFa-Directie studeren aan het Conservatorium Maastricht, waar hij een opleiding genoot bij Jan Cober. 

Martijn doorliep diverse masterclasses, onder andere bij het Royal Northern College of Music uit Manchester o.l.v. James Gourlay, bij het Rundfunk Blasorchester Leipzig en bij de Bläserakademie Sachsen o.l.v. Jan Cober. In 2009 nam hij deel aan een masterclass van het ‘Danube Symphony Orchestra’ te Boedapest. In 2012 ,2013 en 2014 nam hij deel aan een masterclass van het "MAV Symphony Orchestra" eveneens in Boedapest, hierbij won hij in 2014 de tweede prijs, een fraaie prestatie.

In 2008 startte Martijn een Masteropleiding HaFa-Directie aan het Conservatorium in Maastricht. Deze studie sloot hij in 2010 succesvol af met een uitvoering met het harmonieorkest ‘Musique Militaire Grand-Ducale’ uit Luxemburg. In het kader van deze master-opleiding volgde Martijn lessen bij Jan van der Roost en Lucas Vis.

Gedurende het seizoen 2009-2010 was Martijn muzikaal leider van het Koperensemble van het Conservatorium Maastricht. Tevens was hij gastdirigent bij de ‘Banda de musica de Pontevedra’ in Galicië, Spanje. In 2010, 2011 en 2012 had Martijn de muzikale leiding over het Zomerorkest Nederland. Zeer regelmatig fungeert hij als gastdirigent en / of repetitor bij diverse orkesten.

Momenteel heeft Martijn diverse orkesten ‘vast’ onder zijn hoede, te weten de Koninklijke Harmonie van Gronsveld, Fanfare St.-Caecilia Guttecoven, fanfare St.Cecilia Spaubeek en Helmonds Muziek Corps.