Groete Broonk Konzèr Drumband Koninklijke Harmonie van Gronsveld

 
Poster Drumband Broonkconcert

 

Op zaterdag 5 en zondag 6 november 2022 zal de Drumband van de Koninklijke Harmonie van Gronsveld in de zaal van Café Groéselt een uniek en bijzonder concert ten gehore brengen. Dit concert staat geheel in het teken van de Groete Broonk, het feest dat we afgelopen zomer eindelijk weer als vanouds mochten vieren in Gronsveld en Rijckholt. De Drumband van de Koninklijke Harmonie van Gronsveld brengt tijdens dit weekend het concertwerk ‘Groete Broonk’ in première. 

Dit werk werd gecomponeerd door Marcel Hessels in opdracht en naar een idee van Michel van Eijsden. Michel was ruim 50 jaar als tambour-maître aan de Koninklijke Harmonie van Gronsveld verbonden. Als afscheidscadeau biedt hij nu dit concertwerk aan de muziekvereniging aan. Het is een ruim 30 minuten durend werk voor uitgebreid slagwerkensemble. In het muziekstuk zullen de diverse onderdelen van de Groete Broonk muzikaal de revue passeren, waaronder het vogelschieten, de ‘Sjöttemês’ en het ‘paol hoûwe’. Rode draad in het werk vormt, hoe kan het ook anders, het bekendste bronklied van Gronsveld en Rijckholt: de Grenedeer. Het concertwerk wordt vier maal ten gehore gebracht en wel op beide dagen om 14.00u en om 16.30u. 

Op zaterdag en zondag zal ook doorlopend (van 13.00u tot 18.00u) een fototentoonstelling over de Groete Broonk 2022 te zien zijn. De zaal van Café Groéselt wordt volledig in bronksferen gehuld. Er worden bronkfoto’s tentoongesteld van Frits Eerlingen, Richard Hanssen, Willy van Baal en Michel van Eijsden. De entree voor tentoonstelling én concert is gratis. U laat deze kans om de geweldige Groete Broonk van 2022 in uniek beeld en geluid te herbeleven toch niet aan u voorbij gaan? 

Drumband van de Koninklijke Harmonie van Gronsveld